Genomineerden

Basisschool Paridaens wint de Verkeersveiligheidsprijs 2018

Met de Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs zetten de VSV en de Vlaamse overheid inspirerende projecten rond veilig verkeer in de kijker. Onze jury nomineerde de 3 beste projecten uit de 35 ingediende initatieven en de deelnemers van het congres kozen zelf de winnaar. Het was een spannende strijd die gewonnen werd door de basisschool Paridaens!

Pionieren met school & co

Basisschool Paridaens (Leuven) zette een ambitieus verkeersveiligheids- en mobiliteitsbeleid op touw waarmee ze de eerste autoloze school van Vlaanderen wil worden.

Paridaens toont dat ze verkeer(-sveiligheid) centraal zet. Om een verkeersvrije en -veilige schoolomgeving te creëren, werkt de basisschool constructief samen met de politie, de stad, andere scholen, de buurtbewoners, de leerlingen en hun ouders. En dat met resultaat: via gerichte acties zorgde de school al voor 20% meer fietsende leerlingen en ouders.

Bekijk de nominatievideo

Geweldige genomineerden

Ook de andere genomineerden verdienen een dikke proficiat! Zet deze mooie projecten mee in de kijker en deel hun prachtige verhalen met #VCV18.

Vicky en Thor - stad Brugge

De stad Brugge, de scholen, de lokale politie en Mobiel 21 slaan de handen in elkaar voor bewegwijzerde verkeerseducatieve routes (vero’s) in Brugge. Bekijk de nominatievideo.

Alle schoolomgevingen kindvriendelijker - Zwijndrecht

Dankzij een mooie samenwerking tussen de gemeente, drie basisscholen, de lokale politie en omwonenden kunnen kinderen in Zwijndrecht veilig en comfortabel met de fiets of te voet naar school. Bekijk de nominatievideo.