Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs

Tijdens het Vlaams Congres Verkeersveiligheid 2018 reiken we opnieuw dé Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs uit. Deze keer belonen we concrete, inspirerende en eenvoudig te herhalen projecten die bijdragen aan een veiliger verkeer voor kinderen en jongeren.

Wil u kans maken? Wacht niet langer en dien ten laatste woensdag 24 januari 2018 uw voorstel in. De VSV zal uw initiatief verder ondersteunen en promoten. Zo is iedereen mee met uw idee. Veel succes!

Selectieprocedure

Uit alle inzendingen zal een jury drie genomineerden weerhouden. Die worden bekend gemaakt op dinsdag 13 februari 2018. De deelnemers van het Vlaams Congres Verkeersveiligheid 2018 zullen vervolgens op 6 maart de winnaar kiezen uit deze selectie.

De jury baseert zich bij haar keuze op volgende criteria:

  • de (potentiële) bijdrage aan de verkeersveiligheid voor kinderen en jongeren;
  • de participatie van partners, burgers, kinderen en jongeren...;
  • de concreetheid en herhaalbaarheid (kosten en inspanning);
  • de graad van innovatie, originaliteit en inspiratie voor anderen.
Met welk initiatief wil u de verkeersveiligheid voor kinderen en jongeren verbeteren en wat hebt u al effectief bereikt? (doel en resultaten - max 200 woorden)
Hoe hebt u dit initiatief uitgevoerd? (middelen – max. 200 woorden)
Met wie hebt u samengewerkt? Wat was de rol van elke partner? Was er ruimte voor inspraak en participatie van kinderen en jongeren bij het project? (max. 200 woorden)
Wat wil u in de toekomst nog doen en bereiken met uw initiatief? (max 200 woorden)